Det er mye du kan gjøre for å forbedre inntrykket før visning. Du skal ikke undervurdere hvor mye tekstiler, belysning og fjerning av møbler kan gjøre for helhetsinntrykket.

Fjern møbler

Førsteinntrykket på visning har mye å si, og et overmøblert hjem gir ikke det beste inntrykket. Vi mener selvsagt ikke at du skal fjerne alle møblene dine, men å fjerne store ting som kan ta oppmerksomheten. Ved å fjerne større møblement, store tepper og ekstra møbler som står rundt, vil boligen se mye mer romslig ut. Dette trekker i positiv retning, og de potensielle kjøperne får inntrykk av en større bolig.

Nye tekstiler

Tekstiler har innvirkning på førsteinntrykket, og et fint bad, kjøkken og soverom er viktig. Kanskje du allerede har matchende sengetøy og fine håndklær, hvis ikke vil det lønne seg å kjøpe inn dette. Nye gardiner og eventuelt noen pynteputer som kan skape kontrast i sofaen teller også svært positivt. På stuebordet kan du gjerne ha en duk eller løper, men husk å velge tekstiler som står i stil med hverandre slik at det er «en rød tråd» i boligen.

Dekorer med blomster og detaljer

Detaljer er viktig for helhetsinntrykket de potensielle kjøperne sitter igjen med. Dette kan være alt fra kontrastputer i sofaen, til noen fine blomster på stuebordet. Sett også gjerne frem noen pyntegjenstander, men pass på at det ikke blir for mye. Tenk at det skal se velgjort ut, men samtidig virke romslig.

Belysning

Har du vinduer som slipper godt inn sollys er det fint å henge gardinene slik at dette fremmes. Dersom du ikke har det, bør du tenke på belysningen. Kjøp eller lån noen ekstra lamper slik at boligen er godt belyst. Dette er gjerne noe kjøperne ser etter når de er på jakt etter bolig.

Ikke glem rengjøringen

En av de aller viktigste punktene ved salg av bolig er at det er rent og dufter godt til visning. Det er ikke nødvendig med duftlys, men la boligen lukte rent og godt fra vaskingen. Bruk litt tid eller penger på en ordentlig rengjøring, så blir førsteinntrykket topp.

Få hjelp av en eiendomsmegler

Om det hele virker overveldende og mye jobb, så fortvil ikke. En eiendomsmegler kan også hjelpe deg med disse forberedelsen, både gjennom råd og tips, men også med selve forberedelsene. Megleren vet hvilken kjøpegruppe du bør sikte deg inn på, og gjør stylingen basert på dette. Ta kontakt med en eiendomsmegler i dag så får du hjelp.