Hva skjer før boligsalg?
Gi din stemme

Et av det første stegene for boligsalg er å skaffe en takstmann. Dette kan gjøres hos en eiendomsmegler om du allerede har funnet en megler å jobbe med. Hvis ikke kan du eventuelt finne en eiendomsmegler først og deretter gjøre en taksering av boligen.

Sjekk av boligens stand og råd

Takstmannen og megleren vil så gå gjennom boligen og boligpapirene for å få en oversikt over boligens stand. Her vil de kunne gi deg råd om hvordan du kan øke boligens verdi og eventuelt oppussingskostnader. Det er som oftest ikke snakk om de store oppussingsprosjektene, men heller de mindre kostnadsfulle som man vet gir et stort utsalg på selve salget. Dersom det er problemer med det elektriske eller rør bør dette fikses, ettersom slike feil raskt gir et stort fall i boligverdien. Ellers er det et malingsstrøk på veggene i en nøytral farge som kan virkelig utgjøre en stor forskjell på salgssummen.

Til slutt vil en megler gi deg råd og hjelpe deg med å gjøre boligen mer attraktiv for en større målgruppe, og eventuelt style boligen før fotografering til salgsannonsen og visninger.

Velg riktig eiendomsmegler

Når du skal velge en eiendomsmegler er det viktig at du finner den riktige megleren til akkurat din bolig. Ikke velg i blinde som man sier, men hent inn flere pristilbud gjennom for eksempel anbudstjenester og deretter få de til å komme på en testvisning. Slik får du faktisk snakket med de og får en viss innsikt hvordan det faktiske salget vil gå, samtidig som du finner ut hvem du har kjemi med og kommer til å samarbeide godt med.